Geplaatst op

Broodje met escalivada en knoflookdressing

Ingrediënten:
● 1 snede Noets Naturel(gebakken volgens recept)
Escalivada:
● 1 rode paprika
● 1 gele paprika
● 1 aubergine
● 1 rode ui
● 10 cherry tomaatjes
Knoflookdressing:
● 100 ml extra vierge olijfolie
● 2 teentjes knoflook
● sap van een ½ citroen

Noets Escalivada

Bereiding:
Verwarm de oven of grill op de hoogste stand.
Snijd de paprika’s en de aubergine in gelijke reepjes van ongeveer 10 x 1 cm.
Leg de groente op een met olie besprenkelde ovenplaat. Strooi zout en peper naar smaak erover heen. Snipper de rode ui. Voeg deze bij de groente en schep het geheel een paar keer goed om zodat alle groente in aanraking komen met de olie.
Plaats de ovenplaat boven in de oven voor 15 min. Schep in deze tijd regelmatig de groente om zodat ze niet verbranden.
Voeg de laatste 5 min. de cherrytomaatjes toe.


Maak ondertussen met de uitgeperste knoflook, sap van een halve citroen en 4 druppels stevia de knoflookdressing. Beleg de noets met de Escalivada en druppel er de knoflookdressing overheen.
Escalivada over? Bewaar deze in de koelkast. De smaken worden daardoor nog rijker.