Ingrediënten:
● 500 gram dadel-vijgenmix
● 100 ml melk of water
● 100 gram ongezouten roomboter
● 3 eieren
● 500 gram winterwortel
● 75 gram kokosbloesemsuiker
● 100 gram walnoten
● ¼ tl gember
● ½ tl nootmuskaat
● 1 tl zout
● 2 tl kaneel
● 2 tl kardemom
Garnering:
● 125 gram mascarpone
● 75 gram ongezouten roomboter
● stevia druppels
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de dadel-vijgenmix met de kruiden, zout, en suiker in een kom. Meng dit goed door elkaar. Hak de walnoten in stukjes en voeg deze toe aan de mix. Hou iets achter voor de garnering. Smelt de boter zachtjes in een steelpannetje en doe dit bij het mengsel. Klop de eieren los en meng deze door het mengsel. Rasp de wortelen Fijn met een rasp en meng deze als laatste door het mengsel.
Vet een springvorm in van 20 cm. en plaats de vorm voor gedurende 45 min. in het midden van de oven. Laat de carrotcake afkoelen.
Meng met een vork voor de garnering de mascarpone en zachte boter met eventueel een paar druppels stevia naar smaak tot een crème. Plaats deze om op te stijven even in de koelkast. Breng met een spuitzak toefjes op de taart en strooi er walnootstukjes over heen. De carrotcake kan ook aan de bovenkant worden afgestreken met de crème.
Benieuwd naar meer Noets recepten? Kijk dan ook eens naar ons receptenboek!