Ingrediënten:
● 500 gr chokos
● 500 gram kwark
● 250 ml slagroom
● stevia druppels naar smaak
● 200 gr frambozen
● 6 blaadjes gelatine
● 100 ml melk
Bereiding:
Bak in een springvorm van 20 cm een chokos volgens recept in 40 min gaar.
Laat deze afkoelen. Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water en laat ze 10 minuten weken.
Doe de kwark in een kom. Klop in een andere kom de slagroom met 14 druppels stevia stijf. Verwarm de melk op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat al roerende oplossen in de melk. Haal van het vuur. Laat het mengsel iets afkoelen tot het minder heet is. Voeg al roerende toe aan de kwark.
Houd een paar frambozen apart voor decoratie.
Prak de rest van de frambozen grof en spatel deze samen met de slagroom voorzichtig door de kwark. Snijd de chokos in 2 lagen en plaats een helft terug in de vorm. Verdeel daar een gedeelte van het mengsel over. Plaats daar bovenop de andere laag en vul de vorm met het mengsel vol. Decoreer de taart met de frambozen en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Bij het eraf halen van de springvorm ring kan je met een warme natte theedoek de vulling iets doen laten smelten zodat deze er zo mooi mogelijk van af gehaald kan worden.