*Ingrediënten:
Deeg
● 125 gram peuldermix
● 50 ml melk
● 80 gram ongezouten
roomboter
● 3 tl speculaaskruiden
● snufje zout
Amandelspijs
● 100 gram gemalen
amandelen of amandelmeel
● 1 ei
● mespuntje zout
● 26 druppels stevia(gebruik eerst de helft van de stevia en proef of het zoeter mag)
Bereiding:
Maal de peulder fijn.
Doe de peulder, melk, boter, speculaaskruiden en zout in een kom en kneed het tot een samenhangend deeg. Is het deeg te plakkerig om uit te rollen, verpak het dan in plasticfolie en laat het dan een uur in de koelkast rusten. Neem 2/3e van het deeg en rol dit met de deegroller uit tot een plak die groot genoeg is om de bodem en zijkanten van een springvorm van 10 cm mee te bekleden. Leg het deeg in het ingevette vormpje en snijd het halverwege de zijkanten recht af.
Verdeel de amandelspijs over het deeg in de vorm. Neem de rest van het deeg en rol dit ook
uit. Bedek de amandelspijs met de deegplak en werk de randjes bij. Bestrijk de speculaas met ei en versier eventueel met amandelen. Bak de speculaas voor gedurende 20 min. in de oven.
*Recept is voor een vorm van 10 cm. Wil je een grotere speculaas maken verdubbel dan de ingrediënten van speculaas en amandelspijs.