Een (h)eerlijke kwaliteits olijfolie voor een heel scherpe prijs!(ook voor bakken) In onze persoonlijke zoektocht naar een olijfolie die zachter en minder bitter moest zijn kwamen we bij de Arbequina-olijf.
Een olijf die ondanks de lagere opbrengst, maar dankzij de smaak nu alweer een tijdje volop word geteeld in Spanje, mild, zeer fruitig en niet bitter.
Voor deze prijs lukt het niet om nog zo’n lekkere Arbequina Olijfolie te krijgen!
Doordat de olie lager is in Omega 6 en hoger in Omega 9 is dit een zeer gezonde vervanger van zonnebloemolie. De goede eigenschappen komen het best tot zijn recht wanneer koud gebruikt, maar door eigen ervaring smaakt een gebakken Noets met deze olie nog lekkerder, wij willen niets anders meer! De extra vierge Arbequina olijfolie is niet geschikt voor frituren, maar wel voor koud gebruik en niet te hete baksels zoals Noets die op 170/180 graden gebakken word.
Een stukje vers gebakken Noets in deze olie dippen word een feestje!