Geplaatst op

Perzische juwelen schotel

Ingrediënten:
4 personen
● 5 volle el fruitigmix
● 2 volle el kurkumamix
● 1 pompoen
● halve bloemkool
● 200 gr gekookte kikkererwten
● 25 gr gedroogde abrikozen
● 25 gr gedroogde cranberry’s
● 2 eieren
● 1 rode ui
● 100 gram feta
● rasp van 1 citroen
● 2 teentjes knoflook
● 2 afgestreken tl komijn
● 2 afgestreken tl koriander
● pistache nootjes
● peper en zout
● granaatappel pitjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdoe de pompoen van de schil en zaden. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Gaar de pompoen met een beetje olie in een schaal gedurende 25 min. in het midden van de oven. Snipper de ui en fruit deze samen met de geperste knoflook zachtjes in de koekenpan. Fruit daar 2 min. zachtjes de komijn, koriander, kurkumamix en de fruitigmix bij mee.
Laat dit even staan. Maal in de keukenmachine de bloemkool tot de grote van rijstkorrels. Doe deze in een kom samen met de kikkererwten, abrikozen, cranberry’s, pompoen, rasp van een citroen en het kruiden noetsmengsel. Proef even van het mengsel en voeg naar smaak peper en zout toe.


Kluts de eieren en meng deze goed door het mengsel. Vet een ovenschaal in vul deze met het mengsel, strooi de pistache nootjes en de verkruimelde feta er overheen en plaats voor gedurende 40 min. in het midden van de oven. Strooi vlak voor het opdienen de pitjes van een granaatappel erover heen voor nog meer kleur.