Vraag en antwoord

Vraag en antwoord Noets:

 • Past Noets in een glutenvrij dieet?

In al onze mixen zitten minimaal sporen van gluten, bij coeliaki raden we Noets af, bij mindere gevoeligheid hebben we vanaf 2013 nog geen enkele klacht gehad!

 • Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen van mijn bestelling, is mijn bestelling wel doorgekomen?

Soms komt de bevestigingsmail terecht in uw map ongewenst, of in uw spam. Kunt u uw bevestiging niet vinden, mail dan naar info@noets.nl en vermeld als het kan uw bestelnummer. Wat ook kan is dat u  uw emailadres
verkeerd heeft ingevuld, dan komt een bevestigingsmail en/of een track&trace ook niet aan. Bij twijfel dus even mailen naar info@noets.nl

 • Welke stand is aan te raden, hetelucht of gewoon onder&boven-warmte?

Het beste bak je een Noets in een hetelucht oven op 170 graden. Niet elke oven is even warm bij dezelfde stand, een heteluchtoven is doorgaans wat warmer, maar een combi-oven weer wat koeler.
Voor boven en onderwarmte of combioven adviseren wij iets warmer en/of iets langer in de oven, en altijd het brood uit de vorm halen na het bakken.
Maar gelukkig is Noets erg makkelijk, dus iets langer/korter of warmer/kouder maakt niet heel erg veel uit!

 • Ik vind het mengen van een vezelmix een beetje zwaar, mag ik wat extra water toevoegen?

Dat mag zeker, in plaats van 400ml mag je er best 450 tot 475ml aan toevoegen, dit mengt makkelijker, maar na het bakken is hij iets slapper.
Heel voorzichtig uit de vorm halen en goed uit laten dampen, dan word hij
gewoon weer goed stevig.
Doe dit alleen bij de vezelmixen, de andere mixen worden snel te nat en slap, gebruik ook als je een paar eieren gebruikt in de andere mixen liever iets minder water.

 • Is het mogelijk per keer de helft van de verpakking klaar te maken? Mijn heteluchtoventje is misschien wat te klein……

Dat is zeker mogelijk. Op 100 gram mix gebruik je 80 ml water. Ook kan de noets goed in cupcakes gebakken worden. Dan de baktijd voor ongeveer de helft inkorten.

 • Zitten er in deze mixen broodverbeteraars?

In onze mixen zitten geen broodverbeteraars. Als je goede ingrediënten gebruikt hoeft er niet verbeterd te worden.

 • Zit er tarwe in jullie mixen?

Wij gebruiken in geen enkel product tarwe, maar we moeten er wel bij zeggen dat er sporen van tarwe in kunnen zitten. Dit komt omdat onze ingrediënten bij de leverancier mogelijk in aanraking zijn geweest met tarwe. Bij een zware tarwe allergie zou ik je onze producten afraden, bij een matig of lichte allergie hebben de meeste mensen geen last als ze Noets eten.

 • Zijn de mixen zonder noten 100% notenvrij?

In al onze mixen zitten sowieso sporen van noten, als je dat wel mag hebben dan adviseren we je de mixen zonder noten. Door onze kleinschaligheid kunnen we helaas (nog) niet geheel vrij van noten werken.
Excuus dat we je hier misschien in teleurstellen.

 • Zijn de mixen lactose en ei-vrij?

Ja.

 • Zit er in de mixen gist of suiker?

Er zit geen gist, of suiker in de broodmixen. Wel zit er een klein beetje bakpoeder in de Noets cake en zacht brood, en natuurlijke suikers uit vruchten. In de Chokos en Kurkuma zit een beetje kokosbloesemsuiker.
Als ook de natuurlijke suikers vermeden moeten worden is de Noets Naturel ideaal.

 • Kun je het ook invriezen i.v.m. houdbaarheid?

Minstens 5 dagen in de koelkast ( niet daar buiten) in een afgesloten verpakking, en invriezen doen wij zelf per 1 of 2 plakjes, daarna lekker ook in het broodrooster.

 • Hoeveel brood haal je uit 1 verpakking?

Je haalt 1 brood uit een mix, waaruit je ongeveer 18 sneetjes snijd, en daar eet je zeker de helft minder van dan van een gewoon brood omdat het erg verzadigd. De voedingswaarde ligt vele malen hoger dan “gewoon” brood. Het is 5 dagen goed te houden in de koelkast, wij vriezen meestal het brood gesneden in.

 • Omdat het een zuiver product is heeft het een biologische certificaat?

Ongeveer de helft is biologisch, we proberen ook zo duurzaam mogelijk te bestellen. Als bv iets biologisch uit China, ook niet biologisch uit Duitsland kan komen zullen we dat doen. Duurzaam en betaalbaarheid staan ook hoog in het vaandel. Omdat we erg kleinschalig werken zijn de vele certificaten ook voor ons te ingewikkeld en te tijdrovend.

 • Ik vind de mixen best wel duur?

Als je het vergelijkt met een normaal brood lijkt het duur inderdaad, maar je eet er zeker twee keer minder van omdat het erg vult, en dat scheelt ook in beleg. Dus in werkelijke kosten is het maar iets duurder. Daarnaast zitten er geen “leeg” tarwemeel in, maar puur en alleen noten, zaden en vruchten, de voedingswaarde is dus veel en veel hoger.

 • Kan Noets in een broodmachine?

In onze mixen zitten geen rijsmiddelen. Rijzen en kneden is niet nodig. Aan onze mixen voeg je water, 3 eetlepels olie en eventueel zout toe. Even goed mengen. Dit is voldoende om na een uur een heerlijke verse Noets gebakken te hebben. Een broodbakmachine is dus overbodig, maar kan wel als “oven” worden gebruikt.
Tip van een klant met het bakken van een noets in een broodbakmachine:
Mijn ervaring is dat als je het kneedmes uit de broodbakmachine haalt dat het onwijs goed gaat met bakken. Machine op Bake off only. Temperatuur hetzelfde Tijd 10 min extra, dit had ik op gevoel gedaan om dat het dikker is als in een gewone vorm.

 • Past dit ook in een atkinsdieet?

de Noets vezelmixen past uitstekend in een Atkins/ Soutbeach dieet, of bv Dr. Frank. Het bevat zelfs minder koolhydraten dan het koolhydraat arme brood wat je bij de bakker kan kopen. Het zit vol eiwit en plantaardige vetten die verzadigen en die samen met het hoge vezelgehalte de bloedsuikerspiegel stabiel houd. Kijk vooral naar het totaal aan koolhydraten per dag wat je wilt of mag, de “5 gr khd per 100gr” regel is maar net een indicatie, en geld voor het hele product, niet voor een los ingrediënt. Als er in een Noets-mix net iets meer Khd zit per 100 gram, bedenk dan dat je er serieus minder van eet en dus ook minder koolhydraten wat je totaal per dag dan weer lager houd.

 • Baksel is vochtig en slap

Al onze mixen blijven inderdaad iets vochtig als je ze in de vorm af laat koelen, ook kan het nodig zijn de oven iets hoger te zetten.
Niet elke oven is even warm bij dezelfde stand, een heteluchtoven is doorgaans wat warmer, maar een combi-oven weer wat koeler.
Iets warmer en/of iets langer in de oven, en het brood uit de vorm halen na het bakken laat het iets minder vochtig zijn. Meestal is na goed afkoelen de stevigheid helemaal terug.

 • De mix brokkelt erg bij het snijden, hoe kan dit?

De vezelmixen moet je na het mengen met het water zeer goed aandrukken in de vorm, b.v. met de achterkant van een lepel. Op deze manier krijg je een goed te snijden brood, neem wel een goed (kartel)broodmes, dan snijd het mooier. De andere mixen kan je gewoon in de vorm “gieten”

 • Kan Noets in de airfryer?

Noets kan prima in de airfryer, baktijd mag iets korter maar hoeft niet persé.