Bakkerszout met jodium 500 Gram

1,99

11 op voorraad

Artikelnummer: 13386 Categorieën: ,

Beschrijving

“Als je geen brood meer eet kom je jodium tekort” dit klopt alleen maar als je het niets anders aanvult.
Door b.v. Bakkerszout te gebruiken in brood of zelfs over je andere voedsel komt je makkelijk aan je jodium zeker als je ook nog eens een paar keer vis en ei eet per week.

Ons bakkerszout bevat 58 mg jodium per gram zout(3 maal zoveel als jozo zout) Volgens de Europese Voedselveiligheid Autoriteit is voor een volwassene minimaal aanbevolen 150 mg, en voor langere tijd is 600 mg niet schadelijk, dus teveel is niet snel mogelijk.
Je krijgt eerder teveel zout binnen dan teveel jodium!

Natuurlijk moet je oppassen met teveel zout maar door bakkerszout te gebruiken kom je eerder aan je jodium en hebt dan dus daarvoor ook minder zout nodig.
10 gram zout in een Noetsbrood en met 1 sneetje(18 per brood) krijg je ongeveer o,5 gram zout met 32 mg jodium binnen samen met natuurlijk noten, zaden en zemelen!
Gebruik je bijna geen bewerkt voedsel dan kan je op je avondeten gerust een beetje bakkerszout strooien voor de smaak en het jodium.
Met b.v. alleen jozo-zout “moet” je 7,5 gram zout(max = 6 gram)eten voor je minimale jodium, met bakkerzout maar 2,5 gram zout.
Met zuinig in zout en dan juist bakkerzout gebruiken voorkom je overmatig zoutgebruik met alle gevolgen van dien maar krijg je toch voldoende jodium binnen.
Voor problemen met je bloedruk en schildklier met je altijd eerst overleggen met je huisarts!

Voor jodium heb je dus geen brood nodig en voor vezels al helemaal niet, lekker bakken/koken met bakkerszout(met mate)